Відзначення День Народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка!

Відомо, Батьківщина починається з мови, а мова – з колиски, з вуст самих близьких, рідних і дорогих людей. Щоб дитина ввійшла в дорослий світ підготовленою, оволоділа мовою змалку, вона має чути рідну мову щодня.

Для досягнення цієї мети, сьогодні, 9 березня на базі Балаклійського ДНЗ № 8, в кожній віковій групі, за участі музичного керівника та вихователів було організовано тематичне заняття до Дня народження Т. Г. Шевченка.

Такі заняття надають необмежені можливості для патріотичного та естетичного виховання дошкільників. Дошкільнята прониклись почуттям гордості за оспіваний у віршах, картинах, оповіданнях, піснях рідний край та свою неньку Україну. Діти читали вірші, збагачували словниковий запас, чули колоритну, барвисту рідну мову, користувалися нею, відповідаючи на запитання і навіть були гідами в етнографічному музеї предметів народного побуту.

Прослухані музичні твори на вірші Т.Г.Шевченка створили гармонію в цілісності знань про Т.Г.Шевченка як генія, творця, великого патріота нашої Батьківщини. Цікавою та ефективною була співпраця вихователів, які поєднали грамоту, зв’язне мовлення та музику в одній темі, викликали великий інтерес дошкільнят до пізнання.

Кiлькiсть переглядiв: 51